Gülseren Budayıcıoğlu: Günahın Üç Rengi


TANITIM:
Genç ve yakışıklı bir gencin mazoşizmin acısıyla renklenmiş dünyası... Bu acıdan alınan haz, ölüme yaklaştıkça hissedilen doyum…

• Yaşlı, göbekli bir holding patronunun cinsel tercihi nedeniyle varoşların kasketli orta yaşlı erkeklerinde aradığı yakınlık…

• Üç kuşak boyunca sürüp gelen fahişeliğin kadının ruhunu paramparça edişi…

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu bu kitapta insan denen muhteşem ve bir o kadar da karmaşık varlığa ait sahici yaşam hikâyeleri sunuyor.

Bazen dehşete kapılacak, çoğu zaman da hüzünleneceksiniz…




YORUMUM

Yazarın bu kitabında toplumumuzda "günahkar" olarak atfedilebilecek kişiler hakkında yazmış. Bu hastaların hayatını okudukça neden bu duruma düştüklerini anlayacaksınız ve asıl kimler sorumlu olduğunu keşfedeceksiniz. Önyargısız yaklaşırsanız, bu insanların yaşadıklarını onların gözüyle görme fırsatınız olacak. Toplum olarak sorumluluğumuzu almalıyız. Ailenin çocuk üzerinde yadsınamaz etkisi var. Kendi korkularımızı çocuklara yansıtarak onların hayatlarına yön veriyoruz. Sonra da yanlış bir seçim yaptıklarında onlara sahip çıkacağımıza yargılıyoruz. Hayat seçimlerden ibaret. Hata yapmaya herkesin hakkı var. Düşen bir insanı gördüğünüzde elinden tutup kaldırmamız gerekiyor. Çünkü unutmamanız gerekiyor "yargıladıklarımızla sınanırız". Kahramanların hayatları ayrı gibi görünse de bir yerde iç içe geçmiş durumda. Ortak buluşmaları da Gülseren hanımın ofisinde gerçekleşmektedir. Tavsiye ederim.

"Düşüncelerimizle, duygularınızla, algılarımızla, yorumlarımızla, heyecanlarımızla, aşklarımızla renklendiririz bu eşsiz dünyalarımızı. Dolayısıyla herkesin dünyasının farklı ve eşsiz bir rengi vardır."
"Bilim bir anlamda benim dinsel arayışım; dünyayı ve dünyanın içinde kendi yerimi anlamlandırma yolundaki en büyük umudum oldu."


                                 Sevgilerle, @kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim