Robin S. Sharma: Ferrari'sini Satan Bilge / The Monk Who Sold his Ferrari


TANITIM:


3 MİLYONDAN FAZLA SATARAK TÜM DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN VE MİLYONLARCA İNSANA İLHAM VEREN KİTAP
On yıl önce bir kitap yayımlandı ve milyonların yaşamını değiştirdi. Kariyerindeki başarısı, içindeki derin boşluğu gizlemeye yetmeyen ünlü avukat Julian Mantle’ın hikâyesini anlatan Ferrari’sini Satan Bilge, hayatta neyin önemli olduğuna ve sonunda gurur duyacağınız bir yaşam sürmenizi neyin sağlayacağına dair unutulmaz bir ders veriyor ve okurların refaha, mutluluğa ve iç huzuruna kavuşmalarını sağlayacak çözümler öneriyor.
 “Öğretirken keyif de veren, büyüleyici bir öykü.”
- Paulo Coelho - 
 “Sansasyonel. Bu kitap hayatınızı değiştirecek.”
- Mark Victor -
 “Yaşamın büyük sorularına ışık tutuyor.”
- Edmonton Journal - 
 “Herkesin faydalanabileceği sade bir bilgelik.”
- Calgary Herald - 
 “Bu kitap, sağduyu ve bilgeliğin altın madeni.”
- Larry Tapp - 
 “Robin Sharma’nın hayatımızı değiştirecek önemli bir mesajı var. Kişisel memnuniyetin telaşlı bir çağda yazılmış, eşine rastlanılamayacak kitabı.”
- Scott DeGarmo, Success Magazine - 
 “Bir hazine; gerçek başarı ve mutluluk için zarif ve güçlü bir formül. Robin Sharma asırların bilgeliğini yakalayıp onu bu çalkantılı zamanlara uyarlamış. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.”
- Joe Tye - 
 “Kesinlikle okunmaya değer… Okuyucularına hayatın karmaşası konusunda gerçekten yardımcı oluyor.”
- The Kingston Whig-Standard -
 “Kişisel gelişim, kişisel verimlilik ve bireysel mutluluk dünyasına yapılan eğlenceli, büyüleyici ve düşsel bir yolculuk. Herkesin yaşamını zenginleştirecek ve hayata güzellikler katacak bilgelik hazineleri içeriyor.”
- Brian Tracy -
 “Robin Sharma ruhani bir otoyolda kişisel memnuniyeti öneriyor.”
- Ottawa Citizen -

YORUMUM

Bu kitabı on yıl önce okumuştum. "Çağdaş kitap kulübü" ile birlikte yeniden okuma fırsatım oldu. Yeniden okuyunca baktım ki altını çizdiğim yerler daha farklı. Yani benim farkındalığım değişmiş. Çok kolay okunan bir kitap ve tavsiye ettiği uygulamalar hala geçerli.
 Kitap yetişkin bir bireyin hayatını ne kadar kaliteli yaşadığını sorgulamaya itiyor: Zihin yöntemi, amaç edinme,anın değerini bilme. 
Sivana Sistemi'nin özünde yedi temel erdem bulunuyordu. Kişi hazır olduğunda önüne öğretecek kişi çıkıyor.  İnsanın hayatında ritüeller önemli.
Tavsiye ederim.
"Her olayın bir amacı ve her yenilginin verdiği bir ders vardır. Geçmişinden asla pişmanlık duyma.Bunun yerine onu bir öğretmen olarak kabul et."
"Hep neşeli ve iyimser olan insanları sürekli bedbaht olanlardan ayıran şey, yaşam koşullarının nasıl yorumlandığı ve değerlendirildiğidir."
"Başkalarının yaşamlarını iyileştirmek için çalışırsan bu süreç içinde dolaylı olarak kendi yaşamını da iyileştirirsin."

Sevgilerle, @kitapdiari


MY REVIEW

I read this book ten years ago. I had the opportunity to read again with the "Contemporary Book Club". When I read it again, I looked at the places I underlined they were different from before.  So my awareness has changed. A very easy-to-read book and the applications it recommends still are still valid. 
The book pushes an adult person to question the quality of his or her life: the mind method, the goal acquisition, the value of the moment. 
In the core of the Sivana System, there were seven basic virtues. When the person is ready, the person who will teach him comes out. Rituals are important in human life. I advise.

"Every event has a purpose and there is a lesson given by every defeat. Never regret from your past. Rather, consider it is as a teacher."
"What distinguishes people who are always cheerful and optimistic from those who are constantly miserable is how living conditions are interpreted and evaluated. "
"If you try to improve the lives of others, you will indirectly improve your own life in this process."

                                    Sincerely,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim