Üç İnisiye : Kybalion : Antik Mısır ve Yunan Hermetik Felsefesi /The Kybalion: A Study of The Hermetic Philosophy of Ancient Egypt and Greece


TANITIM:
İlk olarak 1912 yılında yayımlanmış olan Kybalion, kadim Mısır'dan bu yana kuşaktan kuşağa aktarılan gizemli Hermesçi Öğretileri anlatan Batı Ezoterik Geleneği ile ciddi olarak ilgilenen herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bir kaynaktır. Arada geçen süre içinde kitabın önemi azalacağına artmış ve ezoterizm öğrencilerinin en önemli ve temel kaynaklarından biri haline gelmiştir. Kybalion, anlaşılması zor, şifreli simge ve imalarla dolu Hermesçi edebiyatın aksine sade bir dille yazılmıştır. Ününü şüphesiz, ezoterizmin temel ilkelerini ve özellikle yedi evrensel yasayı, herkesin anlayacağı yalın ve açık bir ifadeyle aktarmasına borçludur.






YORUMUM

Kybalion'un konusu evrensel yasalardır, bunlara kozmik yasalar da denebilir. Mısır, bilgelik ve mistik öğretilerin doğum yeri olarak kabul ediliyor. Bütün uluslar onun gizli öğretisini ödünç aldığı söyleniyor.
Hermes Trismegistus(üç kere Yüce Hermes), Ökült İrfan'ın babası, astrolojinin kurucusu ve simyanın kaşifi olarak biliniyor.

Yedi Hermetik Prensip veya aksiyomları:

1.Zihinsellik Prensibi
2.Tekabül Prensibi
3.Titreşim Prensibi
4.Kutupluluk Prensibi
5.Ritim Prensibi
6.Sebep Sonuç Prensibi
7.Cinsiyet Prensibi

Bu ilkeler, diğer Hermetik öğretilerini tamamlar ve kendi ruhsal uyanışınız için bir temel sağlar. Kitabın belirttiği gibi, "bilgeliğin dudakları, anlayışın kulakları dışında kapalı."

Yasaları kullanarak her gün ortaya çıkan şartlar altında elimizden gelenin en iyisini yaparak mümkün olduğunca en yüksek biçimde fikirlerimize ve ideallerimize göre yaşamamız gerekiyor.
Evrenin tümüyle zihinsel olması gerçeğinden, onun ancak zihinsel olarak yönetilebileceği gerçeği çıkar.
Yavaş yavaş okunması gereken bir kitap. Kişisel gelişim kitapları bu yasalardan faydalanıyor. Kendi varoluşunuzla ilgili yeni bir bakış açısı edinebilirsiniz.
Tavsiye ederim.

"Yukarıdaki aşağıdaki gibidir, aşağıdaki yukarıdaki gibidir." Kybalion
"Bütün yasalar YASA'da, bütün Prensipler PRENSİP'de erir. BÜTÜN, PRENSİP ve VARLIK, BİR ve AYNIDIR."
"Her sebebin bir sonucu, her sonucun bir sebebi vardır; her şey yasaya göre olur. Değişim bilinmeyen yasadan başka bir şey değildir; birçok nedensellik planı vardır, hiçbir şey bu yasadan azade değildir."Kybalion

                               Sevgilerle,@kitapdiari



MY REVIEW

The subject of Kybalion is universal laws, which can be called cosmic laws. Egypt is considered the birthplace of wisdom and mystical teachings. All nations are said to borrow its secret doctrine. 
Hermes Trismegistus (three times the Great Hermes), the father of Ötrült Iran, is the founder of astrology and the explorer of alchemy. 

The Seven Hermetic Principles, or axioms: 

1.Principle of Mentalizm
2.Principle of Correspondance
3.Principle of Vibration
4.Principle of Polarity
5.Principle of Rhythm
6.Principle of Cause and Effect
7.Principle of Gender


These principles complement other Hermetic teachings and provide a foundation for your own spiritual awakening. As the book states, "The lips of wisdom are closed, except to the ears of understanding."
From the fact that the universe is completely mental, the truth is that it can only be managed mentally.
The book needs to be read slowly. Personal development books benefit from these laws. You can get a new perspective on your own existence. I advise.

"The above is as follows, the following is as above." the Kybalion
"All the laws in LAW and all the principles shall be dissolved in PRINCIPLE. WHOLE, PRINCIPLE and ASSETS are ONE AND THE SAME."
Every result  a reason, every result has a reason; everything happens according to the law. Change is nothing more than an unknown law; there are many causality plan, nothing is free from this law." the Kybalion

                                        Sincerely,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim