Jean-Christophe Grange : Son Av


TANITIM:


Kara orman’da son av başladı… ardında hiçbir iz bırakmayan avcı kim?
Komiser Niémans, yardımcısı Ivana Bogdović’le Alsace bölgesinde işlenen vahşi bir cinayeti çözmeye gider. Kendi karanlık geçmişlerini de yanlarında götüren iki polis, Kara Orman’da saklanan bir sırrın peşine düşerler. Kızıl Nehirler’in başkahramanı Niémans’ın dönüşünü müjdeleyen Son Av, kökeni Nazi Almanyası’na kadar giden sürprizlerle dolu bir gerilim…








YORUMUM

Tabi ki yine sürükleyici bir hikaye. Avcılık konusunda baya bilgi sahibi oluyorsunuz. Ankara Fuarı'nda yapılan söyleşide Grange avcılıkla ilgili çok röportaj yaptığını söylemişti. Doğaya bu kadar saygılı olan bu topluluk nasıl spor niyetine avlandıklarını anlayamadığını ifade etmişti. Eski zamanlarda avcılık yemek tedarik etmek için yapılırmış. Şimdi ise popülasyonu dengelemek için yapıldığını ifade ediliyor. Ama bunun için yırtıcılar yeterlidir diye düşünüyorum. Neden insan kendisini doğanın görevlerine soyunduğunu ben de anlamış değilim. 
Gel gelelim hikayeye. "Kırmızı Nehirler" kitabını okuyanlar Niemans'ı hatırlayacaktır. Buradaki gizemli cinayetleri o araştıracak. Nazi tarihi bilgileri hikayeye başka bir anlam katmış. Her ne kadar düşünen ve daha medeni insanlar olduğumuzu düşünsek de bazen içimizdeki kibirlilik peşimizi bırakmıyor. İnsanlar, anlamsız hayatlarıyla daha ne kadar alçalabilirler bilmiyorum. Elinizden bırakamayacaksınız. 

"İnsanların çoğu, aldıkları kararları uyguladıklarında 'kusursuz' olacaklarını ya da 'eşsiz' bir insana dönüşeceklerini düşünürdü, ama tam tersine verilen bu sözler hiçbir zaman tutulmaz, insanı derinden yaralardı. Herkes kendi hayallerinin kurbanıydı."
"Bir sürek avından hayvan canlı kurtulduğunda, dedi gözlerini Niemans'ın gözlerine dikerek, yine de onu öldürmek gerektiğini çünkü stresin onu çılgına çevirdiğini biliyor musunuz?"

                                   Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim