Paulo Coelho : Aldatmak


TANITIM:


... yaşadığım sokak, sokak lambaları, şu an içinde bulunduğum ev, salondaki mobilyalar, bir gün hepsi ortadan kaybolacak... tıpkı bedenim gibi. Ama bir şey var ki kâinatın ruhunda iz bırakacak: sevgim. Linda ayrıcalıklı bir yaşama sahip olduğunun bilincinde. Yine de her sabah yeni bir güne açtığı gözlerini hemen kapayası geliyor. Arkadaşları ilaç kullanmasını öneriyor. Oysa Linda'nın istediği hissizleşmek değil, yaşadığını hissetmek...


Çünkü yaşamak sevmektir. Paulo Coelho Aldatmak'ta diğer kitaplarından farklı olarak kışkırtıcı, tene dokunan ve tutku dolu bir hikâyeyle çıkıyor okurun karşısına. Her şeyin mümkünmüş gibi sunulduğu bir dünyada, imkânsız aşkın izini sürüyor. Ruhun kuytularında kaybolmaya çekinmeden... Ne de olsa bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir.



YORUMUM

Hayatınızda her şey dört dörtlük ve sıkıntıdan aldatıyorsunuz. İlginç değil mi? Yazar, aldatan tarafı, yani Linda açısından yaşadığı süreci aktarmaya çalışmış. Hikayede bir anlam arayışı yok sadece Linda'nın yaşadığı süreci takip ediyorsunuz ve onun ikilemini siz de sorgular hale geliyorsunuz.
Aslında yanlış veya doğru yok. Kişi ne kadar toplum kurallarına uyum içinde yaşamaya çalışsa da tek başına maskesiz kaldığında gerçek kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Aldatan kişi yaşadığı olayda sadece kendini aldatıyor. Çünkü yaşadıklarını saklaması gerekiyor ve bu da karmaşık bir hayata neden oluyor. Her ne kadar bu heyecan için de yapılsa zamanla aldatan kişinin ne kadar sevgisiz birisi olduğu anlaşılıyor. Evliliklerin, aşk üzerine kurulsa da zamanla iki kişinin hayatı rutine giriyor ve beraber çocuk yetiştirmek ve ev kurmak tek hedef haline geliyor. Bu da taraflardan biri evliliğin rutininden kaçmak için başka bir partner aramaya başlıyor. Ama ne kadar da sorunlardan kaçsanız da yalanlar su yüzüne çıkmaya meyillidir. Bir tane hayatınız olunca bu konuda bir şey yapmazsanız asıl sevdiğiniz kişiyi hiçbir zaman bulamazsınız.

"Kuralları çiğnemeyi başardım ve dünya başıma yıkılmadı! Uzun zamandır kendimi bu kadar mutlu hissetmemiştim."
"Akvaryumdaki balıkları bu yüzden severiz: Bize kendi yaşamımızı hatırlatırlar, biz de iyi beslenmemize rağmen etrafımızdaki camdan duvarların ötesine geçemeyiz."
"Hayaller hep risk içerir, bedelleri vardır, bu bedeller kimi ülkelerde taşlanmaya mahkum edilerek ödenir, kimilerindeyse toplumdan dışlanarak veya dikkate alınmayarak."

                                 Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim