Gary Chapman: Beş Sevgi Dili

                                                   


TANITIM:

Eğer sevginizi, eşinizin anlamadığı bir dilde ifade ediyorsanız, sevgi gösterdiğinizi hiç anlamayacaktır. Sorun iki ayrı dil konuşmanızdadır. Belki kocanız cesaret verici sözler duymak istiyor ama siz bir akşam yemeği pişirmenin onu neşelendireceğini düşünüyorsunuz. O kendisini hala kötü hissederken, siz hayrete düşüyorsunuz. Veya, belki de eşiniz, çocuklardan ve televizyondan uzakta sizinle beraber olmayı çok arzuluyor. Ona verdiğiniz çiçek de ona değer verdiğinizi anlatmıyor. "Beş Sevgi Dili"nde, nasıl olduğunu anlamadan, sevginin eşsiz dillerini konuşmayı, anlamayı ve eşinize sevginizi etkili bir şekilde gösterip, karşılığında gerçek sevgiyi bulmayı öğreneceksiniz.


YORUMUM

Kitabı bitirdikten sonra çevremi incelemeye başladım. Birincil sevgi dili kişiden kişiye değiştiğini keşfetmem ile bana yeni bir farkındalık kazandırdı. Eşimizin, sevgilimizin veya çocuğumuzun sevgiyi nasıl algıladığını anlamazsak ilişkilerimiz zamanla zora girebilir ama onların sevgi dillerinden konuşursak ve kendi sevgi dilimizi onlara aktarabilirsek uzun vadede sevgi depolarımız dolacaktır. 

Sevgi Dili 1: Onay Sözleri

Sevgi Dili 2: Nitelikli Beraberlik

Sevgi Dili 3: Armağan Alma

Sevgi Dili 4: Hizmet Davranışları

Sevgi Dili 5: Fiziksel Temas

Yazar, önce birincil sevgi dillerimizi nasıl keşfedeceğimizi anlatmış sonra da pratiğe yönelik sorular hazırlamış. Bu sevgi dili iki tarafın da karşılıklı çabasıyla geliştirilebilir ve bunun sonucunda herkesin sevgi deposu dolar. Siz de denemek isterseniz kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

"'Aşık Olma' deneyimi, heyecan verici olmasına rağmen kısa ömürlü ve büyük ölçüde ben-merkezcidir."

"Birincil sevgi dilinizi keşfetmek için sormanız gereken bazı temel, fakat gerekli sorular vardır. En çok neyi rica ediyorsunuz? Ne size en çok sevildiğinizi hissettiriyor? Sizi ne derinden yaralıyor? En çok neyi arzu ediyorsunuz?"

"Duygusal depomuz çok az dolu olduğunda. Eşimize karşı hiçbir sevgi hissimiz yoktur. Yalnızca boşluk ve acı yaşarız."

                          Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim