Yeşim Türköz: Büyü Dükkanı

 


TANITIM:

Hayatta en çok istediğiniz şey, hayattan alabileceğiniz en iyi şey midir?

Epsilon Yayınevi, sizin de kendi gerçeğinizle karşılaşabileceğiniz Büyü Dükkanı’nda sizi bu soruya hazırlıklı olmaya çağırıyor!

Büyü Dükkanı, hayatta istenebilecek her şeyin var olduğu, mucizevi alışverişlerin gerçekleştiği bir mekandır. Ünü ülkenin dört bir tarafına yayılmış olan bu dükkana gelen müşterilerin tek bir hedefi vardır: Kendilerine her şeyin vaat edildiği bu yerden, hayatta en çok istedikleri şeyi almadan ayrılmamak...

Kimisi geçmiş yıllarını geri almak, kimi büyük bir aşk yaşamak, kimi de korkularından kurtulmak için oradadır. İsteklerine biçilen bedeli ödemeye çoktan hazırdırlar. Ancak Büyü Dükkânı’ndaki alışverişler kolay değildir. Çünkü usta satıcının bir kuralı vardır: Müşterisini dükkandan alabileceği en iyi şeyle göndermek... Yaşlı adam ile müşterileri arasında geçen sıkı pazarlıklar, hayata dair önemli sorgulamalar içermektedir.


YORUMUM

Bu kitaptaki öyküler, bir psikoterapi yaklaşımı olan psıkodramanın, “Büyü Dükkânı” (Magic Shop) isimli tekniğinden esinlenilerek kurgulanmış. Türkiye'de "Sihir Dükkanı" olarak kitabı var, yazarı da James R. Doty. 

Hikayeler yalın bir dille anlatılmış. Kendinizi sorgular halde bulacaksınız. Gerçekten size ait yaşanmışlıklardan, tutkularınızdan ne karşılığında vazgeçebilirsiniz?

Yazarın da burada vurgulamak istediği konu bu olmuş:  "Çok istediğimiz şey asıl istediğimiz şey mi?"

Büyü dükkanını işleten yaşlı bir adam. Bu dükkandan istediğinizi alabiliyorsunuz, özellikle soyut şeyler. Ama karşılığında kendinizden de bir şey bırakmak zorundasınız. Baştan kolay gibi gelse de Satıcı pazarlığını sıkı yapıyor. Güçlü sorularla müşterisinin gerçekten de tam olarak ne istediğini bilmesini sağlıyor ve genellikle de pazarlık farklı bir şekilde sonuçlanıyor. 

Keyifle okudum. Tavsiye ediyorum.

"Belki de mutluluğun sırrı, birbirinden çok farklı lezzetlerin bir araya gelerek ortaya çıkardığı armoninin inceliğinde gizliydi."

                             Sevgilerle, Aygül Tunç

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim